dinsdag 23 september 2008

Hele dagen op het kinderdagverblijf kan dat?

Sommige kinderen zitten bijna vijf dagen in de week op het kinderdagverblijf.
Tegenwoordig moeten beide ouders wel werken om zich financieel te kunnen redden.
Wat vinden jullie er nu van dat kinderen soms bijna vijf dagen op het kinderdagverblijf zitten?

Ik wil graag jullie mening hierover!

5 opmerkingen:

Antoinette Engbers zei

Moeilijk om daar zo een antwoord op te geven. Ik zou zelf als moeder hier niet voor kiezen maar soms kun je niet anders. Als je moet werken en je hebt geen ouders die willen/kunnen oppassen enz. Maar ik vind het ook te weining als je je kind één of twee dagdelen naar een KDV brengt en dan nog een dagje bij oma en bij de buurvrouw enz. Dan liever het kind goed opgevangen door professionele krachten. Elke keer naar een ander is ook verwarrend voor een kind

Noëmie zei

(nieuw berichtje van me)
Ik vind het een beetje een gevangenis voor de kinderen als ze daar echt 5 dagen blijven. Ik vind (en wil dat later zelf ook!) dat de ouders voor hun eigen kinderen zorgen. Een paar dagen, als het echt niet anders kan, naar een KDV sturen kan wel.. maar niet 5 dagen in de week. Je weet straks niet eens wat je eigen kind wel en niet kan. En de leidsters wel.. Ik vind dat het niet kan. Je kan ook je kind (net zowat juf zegt) naar je opa/oma brengen. Buren, vrienden. Of gewoon een oppas regelen.


Wil je misschien ook op mijn weblog op brainstormen reageren? Dankje wel

Daniëlle zei

Hallo Bianca!

Ik vind het ook niet normaal voor een kind om 5 dagen in een opvang te zijn! Het kind moet ook gewoon bij hun ouders kunnen zijn. Ik vind dan dat 1 van de ouders dan minder moet gaan werken, 3 dagen in de week bijvoorbeeld! Maar het voordeel hier van is dat het kind wel leert om te gaan met anderen kinderen, om samen te spelen etc!

Succes met je blog!

Mandy Heijink zei

ik zou mijn kind niet 5 dagen lang naar een kinderdagverblijf sturen.
je ziet dan bijna je kind niet meer, en het kind heeft ook opvoeding van huis nodig en niet alleen van het kinderdagverblijf.
zo kan het kind zich ook niet echt hechten aan iemand.

Patricia zei

Ik vind dat je je kind wel 5 dagen naar het kinderdagverblijf kunt brengen. Als de ouders 5 dagen in de week 40 uur werken, dan moeten de kinderen professioneel opgevangen kunnen worden, en niet zomaar bij oma worden gedumpt laat maar zo zeggen.